עד היום, התחבורה העולמית הייתה מבוססת על שימוש בדלקים מזהמים. פיתוחים חדשים שעושים שימוש באמוניה, צפויים לשנות את עולם התחבורה – ולהיטיב עם הסביבה.
כולנו משתמשים בתחבורה כדי להגיע ממקום למקום, אך רק מעטים מודעים להשפעותיה מרחיקות הלכת על כולנו: עפ"י דוח ה־OECD, למעלה מ- 2,500 מקרי מוות בישראל ו- 3.5 מיליון מקרי מוות ברחבי העולם נגרמים מדי שנה עקב נזקי זיהום האוויר. עפ"י הערכות, מחצית ממקרי המוות בישראל נגרמים ע"י זיהום אוויר שמקורו בתחבורה.
ומה בנוגע להשפעות הסביבתיות של הזיהום התחבורתי? ענף התחבורה אחראי ל- 14% מפליטות גזי החממה בעולם. אותם גזי חממה מובילים לדעת מומחים להתחממות כדור הארץ ולשינויי אקלים הרסניים.
השימוש בתחבורה כדי להגיע ממקום למקום הוא הכרחי. האם זה אומר שצריך להשלים עם ההשלכות מרחיקות הלכת על הסביבה ועל הבריאות של כולנו? פיתוחים חדשים המבוססים על שימוש באמוניה צפויים להשפיע לטובה על איכות הסביבה, ולאפשר לכולנו לנשום אוויר נקי יותר.
דלקי העתיד כבר כאן
כיצד המעבר הצפוי לשימוש באמוניה בעולם התחבורה, יוביל להפחתת פליטות המזהמים בים, באוויר וביבשה?
בים
נכון להיום, תעשיית הספנות אחראית ל- 2% מפליטות הפחמן העולמיות. מתוך הבנה זו, הציבה רשות הימאות העולמית (IMO) יעד להפחתת מחצית מפליטות גזי החממה עד שנת 2050. אחת הדרכים לעשות זאת, היא השימוש באמוניה שהוגדר כדלק דל פחמן.
אחת החברות שהרימו את הכפפה היא חברת MAN, החברה הגדולה בעולם לייצור פתרונות אנרגיה: 50% מהסחר העולמי מבוסס על מנועים שהחברה מפתחת. מתוך הבנת ההשפעה שלה על הסביבה ועל הכלכלה, הכריזה החברה בשנים האחרונות על פיתוח מנוע המבוסס על אמוניה. הפיתוח של MAN, ביחד עם מנועים מבוססי אמוניה שמפתחות חברות אחרות, צפויים לסייע בשנים הבאות להפחתת פליטת גזי החממה. לשם המחשה, בימים אלו פועלות חברת הספנות Eidesvik וקבוצת הגז הטבעי Equinor, לצורך הטמעת טכנולוגיות מבוססות אמוניה בספינת האספקה Viking Energy. בסיום התהליך אמורה הספינה לשוט בעזרת 100% אמוניה נטולת פחמן, במשך 3,000 שעות בשנה.
באוויר
הפיתוח של מנועי בעירה מבוססי אמוניה בתחום הספנות, עשוי לסלול את הדרך ליישומים נוספים שלו בתחום התעופה, וגם בתחומים נוספים דוגמת רכבות ושינוע רכבים כבדים.
ביבשה
כבר בשנת 2013 פיתחה יצרנית הצמיגים האיטלקית מרנגוני רכב היברידי המונע ע"י גז ואמוניה. בנוסף, לאורך השנים האחרונות בוצעו מספר מחקרים לבדיקת מנועי בעירה מבוססי אמוניה. המסקנה העולה מרובם, היא כי שילוב של אמוניה עם דלקים אחרים דוגמת סולר, מוביל לביצועים טובים ומוביל להפחתה משמעותית של פליטת המזהמים לאוויר.
מסקנה זו קיבלה אישוש בשנת 2014, אז פיתח המכון לחקר האנרגיה הקוריאני (KIER) רכב עם מנוע בעירה פנימי, הנקרא AmVeh, ופועל על תערובת של 70% אמוניה ו- 30% דלק. לאחר שהניסוי עבר בהצלחה, הצהירו אנשי הקבוצה כי המטרה הסופית תהיה הטמעה של מנוע הפועל על תערובת של אמוניה ואוויר, ללא שימוש כלשהו בדלקי המאובנים.
המעבר הצפוי למנועי בעירה מבוססי אמוניה, יסייע להפחתת הפליטות של גזי החממה ולשמירה על איכות הסביבה. יש למה לצפות…
אולי יעניין אותך גם: